skip to Main Content

Lies Corneillie

Maak kennis met onze co-lijsttrekker Lies Corneillie. Met haar engagement wil ze van Leuven een stad maken waar je veilig naar school kan fietsen, waar iedereen een woning kan huren of kopen, waar we samen beslissingen kunnen nemen. #detoekomstisnu

Geplaatst door Groen Leuven op Woensdag 19 september 2018

Leuven – Ik ben 32 jaar, groeide op in Tielen, een dorp in de Kempen en woon ondertussen 15 jaar in Leuven. Sinds 2012 zetel ik in de gemeenteraad voor Groen Leuven.

Politiek  Mijn politieke loopbaan startte bij Jong Groen. Ik was er lid van het bestuur van 2010 tot 2014, waarvan 2 jaar als ondervoorzitter. Naast mijn engagement in de Leuvense gemeenteraad, ben ik sinds 2014 ook lid van het nationaal Partijbestuur van Groen en eerste opvolger voor het Vlaams parlement. Als opiniemaker heb ik een column in het Schaduwparlement van Knack.

2018 – In 2018 vorm ik een tandem met Groen-lijsttrekker David Dessers. Het is tijd om met Leuven een versnelling hoger te schakelen. Daarvoor trekken we vanuit Groen Leuven met een sterk team en een uitgebreid programma naar de kiezer. Mijn persoonlijke speerpunten zijn betaalbaar wonen, kind als norm en burgers die mee beslissen; al zet ik me ook in voor andere thema’s.

Werk – Momenteel doceer ik communicatie en beroepspraktijk aan UC Leuven-Limburg, campus Sociale School. Ik leid er jongeren op tot zelfbewuste, geëngageerde sociaal werkers. Voordien was ik verantwoordelijke voor jongerenparticipatie en educatie bij YOUCA vzw (het vroegere ‘Zuiddag’), medewerker bij de Leuvense jeugddienst en diversiteitsmedewerker bij Koning Kevin vzw

Engagement  Al van jongs af aan neem ik tijdens m’n vrije tijd een stevige portie engagement op. Na mijn ervaringen als chiroleidster en bij crefi vzw (nu Jonge Helden), was ik tussen 2009 en 2012 ook jongerenvertegenwoordiger bij de Vlaamse jeugdraad, waar ik de fusie tot de Ambrassade in goede banen leidde. Ik kreeg er de smaak te pakken voor politiek: ik wil nadenken over oplossingen op de lange termijn. Engagement vereist ook daadkracht. Zo neem ik als bestuurder bij o.a. Mooss en de Ruimtevaart soms gevoelige beslissingen over personeel of budgetten.

Laatste noot – Verder ben ik muzikant bij brassband Hombeek en maak ik graag tijd voor familie, mijn twee petekinderen en vrienden.

Back To Top